Zuhanyfal

zuhanyfal

Zuhanyfal abban az esetben építhető be, ha zuhanyterünket egyik oldalról nyitva kívánjuk hagyni. Ez esztétikai szempontból szép látvány, hiszen relatíve nagy üvegfelületet alkalmazhatunk egyetlen tagban.

Az üvegfelület elkészíthető víztiszta, gyárilag savmart, anyagában színezett, vagy egyedi homokfújt mintás kivitelben és minden esetben érdemes speciális, vízlepergető bevonattal ellátni. Egy részt a vízkőmentes megjelenés elősegítése, másrészt a könnyű tisztíthatóság miatt.
A zuhanykabin fal hátránya, hogy a nyitott oldalon a víz a zuhanytálcán kívülre is fröccsenhet. Ha az aljzat vízszigetelése megoldott, akkor az egy költséghatékony megoldás, hiszem minimális a szerelvényigénye, és nem kell használnunk vízzáró profilokat sem, azaz alacsony költséggel kifejezetten látványos zuhanyzót tervezhetünk meg illetve alakíthatunk ki fürdőszobánkban.

Ennél a megoldásnál nagy a jelentősége annak, hogy használunk-e zuhanytálcát. Amenyiben nem, úgy fontos, hogy úgy alakítsuk ki a padlóburkolatot, hogy az megfelelően lejtsen a víz lefolyónyílása felé. Ilyenkor javasoljuk szilikon küszöb beépítését is, ami megakadályozza a víz tusolótérből való kifolyását.

Merevítő rúd:

Merevítő rúdra a biztonság és stabilitás miatt van szükség.

A viszonylag nagy felületű üveglemez (átlagosan kb. 2 m2) a falnál és a padlózati részen jól rögzíthető, ugyanakkor ez a rögzítés a használat során nem nyújt elegendő stabilitást

Magának az üvegtáblának a súlya önmagában is jelentős (pl. egy 90 x 220 mm méretben, 8 mm vastag üvegből készítve kb. 50 kg), de a tartószerkezetnek biztosítani kell az esetleges nekidőlés vagy más vétlen mozdulatok miatt bekövetkező erőhatás kivédését is.

Emiatt szükséges az üvegnek a faltól távolabb eső felső sarkát egy merevítő elemmel a falhoz rögzíteni.

zuhanyfal merevítő rúd

Zuhany üvegfal árak:

Bekerülési költsége mindig egyedi, hiszen ez a választott méretük, formájuk, üvegtípusuk, színük alapján határozható meg. Sokszor a használati helyszín ismerete is elengedhetetlen lehet, mivel ez befolyásolhatja

a felszerelését. Elképzelése megvalósításához, valamint a pontos bekerülési költség meghatározásához - amihez mág ÁRGARANCIA is jár Önnek - nyújt segítséget Önnek a zuhanykalkulátor

felső zuhanyfal rögzítő
Rögzítő:

Rögzítés esetén az elsődleges és megkérdőjelezhetetlen szempont a biztonság megteremtése. Egy ilyen, átlagosan legalább 2 m2 területű üveg súlya ugyanis - üvegvastagságtól függően - 30-40 kg is lehet, így biztonságos rögzítése alapvető.

Ez megnyugtató módon, mindenképpen minőségi fém rögzítő elemekkel oldható meg.

Erre a célra a  zuhanykabin fal kialakításának és elrendezésének függvényében többféle megoldás – merevítő rúdra illeszthető, zárt végű vagy átmenő rögzítős („csipesz”), csúsztatható megfogós szet, stb. – létezik, amelyek a szakmai szempontok figyelembe vételével a helyszíni beépítéstől és a keretes, keret nélküli, vagy félig keretes kivitelezéstől is függ.

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

Cím:

Üvegkalmár Plusz Kft.
1044 Bp, Ipari Park u. 11.