Biztonsági üvegkorlát

biztonsági üvegkorlát

A biztonsági üvegkorlát, (mellvéd) az egyik leggyakrabban alkalmazott  kortárs építészeti megoldás, amit a kreatív sokszínűség és az átfogóan tesztelt biztonság jellemez.
Az erkélyek, loggiák és lépcsők tervezésénél a mellvédek és korlátok megválasztása döntő szerepet játszik. Mindenekelőtt biztonságosaknak kell lenniük, ugyanakkor napjainkban elvárás az is, hogy hozzájáruljanak és illeszkedjenek az ingatlan stílusához. A laminált biztonsági üveggel ellátott rendszerek minden alkalmazási területén megfelelő megoldásokat kínálnak. Az üveg átlátszó és robusztus anyagként betekintést és kilátást nyújt, és a fény bejuthat a sötét helyiségekbe. Mindig könnyűnek és elegánsnak tűnik. Az üveg higiénikus és könnyen tisztítható.

A mai modern építészetben már elfogadott dolog, hogy – bevásárló központokban, repülőtereken, nagy forgalmú helyszíneket is előszeretettel használják, mert teljes egészében megfelel előírt biztonsági feltételeknek. Ezek a feltételek nem csak a rögzítő elemek megfelelő szilárdsága miatt teljesíthetőek, hanem amiatt is, hogy maguk az üvegek is megfelelő szakítószilárdsággal és törésvédelemmel rendelkeznek. Ugyanakkor minden esetben figyelembe kell venni a az üveg vastagságát és típusát, a korlát magasságát, a kapaszkodók és egyéb rögzítő elemek elhelyezkedését, a helyszín egyéb biztonsági megoldásait.

Ötletek:

pontmegfogásos biztonsági  üvegkorlat.

pontmegfogásos

íves biztonsági üvegkorlat

íves

biztonsági üveg medence korlát

medence korlát

biztonsági üveg lépcsőkorlát

lépcsőkorlát

Korlátüveg:

A korlátüveg a hétköznapi használatból ismert, hagyományos „ablaküvegtől” eltérően edzett és/vagy laminált biztonsági üveg. Nem csak a szilárdságukat és minőségüket tekintve biztonságosak, hanem a törés esetén történő viselkedésüket tekintve is. Ezt a tulajdonságukat a kifejezetten az erre a célra kifejlesztett gyártási folyamatok során szerzik meg, a különböző hőkezelési, átalakítási, laminálási eljárások következtében.

Törés esetén ugyanis az edzett üveg nem éles darabokra törik, hanem mint a „kristálycukor” – bár annál nagyobb szemcséjű – éles részekkel nem rendelkező darabokra esik szét.
A laminált üveg esetén pedig csak reped, de egyben marad, mert az üvegrétegek közötti fólia egyben tartja a szétesett részeket.

Itt kell megemlítenünk, hogy kültérben is alkalmazható, jól tolerálja a nagy hőmérsékleti különbségeket és fagypont alatti hőmérsékleten sem reped meg.

korlátüveg

Árak:

A bekerülési költség nem a szükséges biztonság mértékétől függ, mert az mindig az első helyen áll. A végső ár mindig annak alapján határozható meg, hogy milyen helyszínen, hol, milyen körülményeknek kitetten, és milyen egyedi

igényeknek megfelelően kell a szerkezetet kialakítani. Milyen a korlát típusa, rögzítési feltételei, a helyszín szerkezete, állapota, és milyen típusú és méretű üvegre van szükség. Ezért első lépésként kérjen egy árkalkulációt az űrlapon!

 

biztonsági üvegkorlát szerelvények
Szerelvények:

A tartozékok minősége és szilárdsága meghatározója a szerkezet biztonságának. Nem is lehet ez másként!
Ezek – a korláttípusától függő (pontmegfogásos, oszlopos, alsó sínes) – szerelvények szintén az előírásoknak megfelelő szilárdságú fémből készülnek.

Az oszlopok, a sínek, az üvegmegfogó elemek, a szerkezetet magát összefogó, valamint a rögzítést a födémre, falra, épületrészre biztosító csavarok, rögzítő szálak és egyéb rögzítő szerkezetek mind azt a célt szolgálják, hogy minden elemében meg tudjon felelni a biztonságnak.

De ne feledjük el, hogy a kiegészítőknek nem csak biztonsági, hanem esztétikai és a mindennapi használatot könnyűvé és hosszú távra is biztosító szerepük is van. Így a fém szerelvények részei a gumi, szilikon és egyéb alkatrészek, a korróziót és a vízszivárgást gátló fémkezelések, tömítő anyagok is.

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

Cím:

Üvegkalmár Plusz Kft.
1044 Bp, Ipari Park u. 11.