Alsó sínes uvegkorlát

alsó sínes üvegkorlát

Az alsó sínes üvegkorlát a modern minimalizmus iskolapéldája. Letisztult vonalak és zavartalan kilátás jellemzi. Optimális választás mindazok számára, akik nem szeretnék, hogy a korlát üvegfelületén rozsdamentes fém vagy fa oszlopok kitakarják a kilátás egy részét.
Ennél a típusnál az üvegtáblákat a födém tartóbetonjához erősített U alakú alumínium vagy acél sínbe helyezik el. Ha a födém szélén, annak oldalához rögzítjük az üvegrögzítő sínt, akkor az üvegmegfogató fém elemek el is tüntethetők, így teljesen homogén üvegfelület keletkezik.
A tartószerkezet szerepét teljes mértékben az üveg veszi át, ezért legalább 6+6 mm vastag edzett, vagy edzett-ragasztott üvegelemek beépítése szükséges.
Ezzel a megoldással akár nagyobb fesztávolságok is kialakíthatók, de minden esetben statikailag méretezni kell. Ezek a vonalmenti tartósínek 1-3 kNw teherbírásra vannak méretezve, tehát sportcsarnokok, tömegrendezvények helyszínein is biztonsággal alkalmazhatók.
Fontos része a rögzítésnek a vízelvezetés megoldása, ami a rögzítő sínekben gyárilag megoldott.

Felhasználás:

alsó sínes üvegkorlát szabad erkélyen

szabad erkélyen

alsó sínes üvegkorlát lépcsőházban

lépcsőházban

aésó sínes üvegkorlát teraszon

teraszon

alsó sínes üveg védőkorlát vízparton

védőkorlát

Tisztítás:

A víz foltok, a por és más szennyeződés idővel felhalmozódhat az üveg felületén. Íme néhány nagyon egyszerű tisztítási tipp, amellyel fenntartja az üveg átlátszóságát

Hígítson el egy vagy két evőkanál folyékony szappant egy liter meleg vízben. Használja ezt az oldatot az üveg finom áttörléséhez.
Az ecet kiváló alternatívája a szappannak. Üvegtisztításra évszázadok óta használják, és továbbra is úgy működik, mint a varázslat. 50% ecet, 50% víz kiváló megoldást jelent a piszkos, koszos külső üveg tisztítására. A makacs szennyeződésekhez mint például a madár ürülékek, használjon hígítatlan ecettet. Ne dörzsölje, mivel az megkarcolhatja az üveget, hanem inkább áztassa, majd alaposan öblítse le meleg vízzel. Ha a csapból származó víz túl kemény, fontolja meg a desztillált víz használatát.
Hagyja az üvegfelületet megszáradni, majd szöszmentes ruhával távolítsa el a csíkokat.

alsó sínes üvegkorlát tisztítás

Árak:

A bekerülési költség egyik meghatározó elem maga az üveg. Mivel ezek az üvegelemek csak alul rögzítettek, a tartószerkezet is maga az üveg, így a biztonság megköveteli a vastag (6x6) üveg használatát.

Emellett az alsó tartó sín rögzítési lehetőségei (a födém állapota, szerkezet) befolyásolják még a végső árat. Ezért első lépésként egy leírással segítve kérjen előzetes árajánlatot!

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

Cím:

Üvegkalmár Plusz Kft.
1044 Bp, Ipari Park u. 11.