Oszlopos üvegkorlát

oszlopos üvegkorlát

Az oszlopos üvegkorlát - a felhasznált anyagának (fényes vagy szálcsiszolt rozsdamentes acél) köszönhetően - tartós és - ár-érték aránya miatt is - igen népszerű. E korláttípus alkalmazható az ingatlan körül, lépcső-, terasz-, vagy erkélykorlátként egyaránt.
Az üvegek rögzítésére fix rögzítőelemű acélszerkezetet használunk, ami a többféle - akár minimalista - stílusban is készülhet. Az oszlopok távolsága jellemzően 500-1600 mm között változhat a beépítési körülmények, illetve a megrendelői igények függvényében.

Az oszloptávolság megfelelő, biztonságos megválasztásához előzetesen ismernünk kell a fix rögzítő elemek típusát, üvegigényét.
Kisebb korlátoszlop távolságoknál, ha a fix megfogó elem szorító elven rögzít, akkor elegendő 4+4 mm, 5+5 mm vastagságú egyszerű ragasztott biztonsági üveg (VSG) alkalmazása.
Nagyobb távolság esetén, illetve a furaton keresztül rögzítő fix megfogó elemeknél előfeszített vagy edzett ragasztott (TVG/VSG, ESG/VSG) üvegtáblák alkalmazása válik szükségessé. Az oszlopok szerelhetők a födém oldalára, vagy magára a födémre is.

 

Ötletek:

íves oszlopos üvegkorlát

íves

oszlopos üvegkorlát üveglécsővel

üveglépcsős

oszlopos üvegkorlát fával kombinálva

fával kombinált

kültéri oszlopos üvegkorlát

kültéri

Szerelvények:

Fittingek: acél szerkezetek, acéloszlopok, fix rögzítőelemek.
Mennyiségük a beépítési körülmények, illetve a megrendelői igények függvényében változhat, de alapvetően a biztonsági és műszaki szempontok meghatározóak!

Az oszlopok szerelhetők a burkolat oldalára, vagy magára a burkolatra is, és az oszlopok és a fix rögzítő elemek 2 féle - fényes vagy szálcsiszolt - rozsdamentes anyagból készülnek.
Ide sorolhatók még a korlát kapaszkodók, amelyekkel egyedivé, különlegessé, de biztonságosabbá is tehetők.

Készülhetnek fémből vagy fából, vékonyabb - vastagabb kivitelben. Ezek az elemek nem a különlegességük miatt hasznosak, inkább a kisebb hibák eltakarására, a korlátok biztonságosabbá tételére szolgálnak!

oszlopos üvegkorlát szerelvények

Árak:

A bekerülési költség meghatározása nagyon helyszín- és méretfüggő! Az üvegek beszerelése, az oszlopok rögzítése több változatban és stílusban történhet. Emellett számít az is, hogy a biztonsági szempontok betartása érdekében milyen oszloptávolságot

választunk, és ezt csak a födém vagy más rögzítési alap állapotának és szerkezetének ismeretében tudjuk meghatározni.
Ezért első lépésként egy leírással segítve kérjen előzetes árajánlatot, amit az oldal alján található űrlap kitöltésével tehet meg.

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

Cím:

Üvegkalmár Plusz Kft.
1044 Bp, Ipari Park u. 11.