Pontmegfogásos üvegkorlát

pontmegfogásos üvegkorlát

A pontmegfogásos üvegkorlát egyik előnye, hogy több szabad helyet hagy a lépcsőn vagy az erkélyen, mint más korlát típus. Ezzel az oldalszerelésű megoldással az üvegfelület legnagyobb része láthatóvá válik, mivel felszerelését követően a födémet is teljesen eltakarja. Ezt leggyakrabban úgy érik el, hogy az üveg edzése közben festék réteget égetnek a födémen fekvő részre.
Stabilitását a pontmegfogó párok sűrűsége (egymástól való távolsága) határozza meg. A 20-25 cm az ideális távolság, a minimális a 15 cm.
A mai modern építészetben már vékonyabb födémeket alkalmaznak, ezért az üvegtáblákat sok esetben nem lehet a klasszikus módon – minden fogópár 1 rögzítési pont – rögzíteni. Ilyen esetben a födém kímélése és a biztonság érdekében egy speciális, erős rozsdamentes elemmel 1 db rögzítési ponton 2 pontmegfogó párt szerelnek fel.
Ennél a típusnál az üvegkorlát pereme a födémtől min. 100 cm kell legyen, és az üvegek min. 6+6 cm vastag edzett vagy edzett-ragasztott üvegből készülnek.

Árát tekintve ez a típus a legmagasabb kategóriába tartozik.

Ötletek:

rozsdamentes pontmegfogásos üvegkorlat

rozsdamentes

átlátszó pontmegfogásos üvegkorlat

átlátszó

színezett pontmegfogásos üvegkorlát

színezett

réz  pontmegfogásos üvegkorlát

réz

Szerelvények:

A szerelvények megválasztásakor az oldalszerelésű típussal érhető el, hogy a legnagyobb üvegfelület mutatkozzon, mert még az is megoldható, hogy az üveg a födémet is teljesen eltakarja. Erre a leggyakoribb megoldás, hogy az üvegtábla födémen fekvő részre edzése közben festék réteget égetnek.

A korlát stabilitását a pontmegfogó fém párok sűrűsége (egymástól való távolsága) határozza meg. A 20-25 cm az ideális távolság, a minimális az a 15 cm.
A mai modern építészetben már vékonyabb födémeket alkalmaznak, ezért az üvegtáblákat sok esetben nem lehet a klasszikus módon – minden fogópár 1 rögzítési pont – rögzíteni, ilyen esetben a födém kímélése és a biztonság érdekében egy speciális, erős rozsdamentes fém elemmel 1 db rögzítési ponton 2 pontmegfogó párt szerelnek fel.
Ennél a típusnál a korlát pereme a födémtől min. 100 cm kell legyen, és az üvegek min. 6+6 cm vastag edzett vagy edzett-ragasztott üvegből készülnek.

pontmegfogásos üvegkorlát szerelvények

Árak:

A bekerülési költség meghatározása két lépésben történik.
Az első lépésben az alapadatok (üveg mérete, a korlát hossza, ha van lépcső, akkor annak a hossza) megadása után. Ekkor egy előzetes árajánlat születik.

Második lépésben pedig a helyszíni felmérés alapján, a rögzítési és kivitelezési lehetőségek ismeretében születik meg a végső ajánlat.
Ezért először egy leírással segítve kérjen előzetes árajánlatot az oldal alján látható űrlap kitöltésével!

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

Cím:

Üvegkalmár Plusz Kft.
1044 Bp, Ipari Park u. 11.